KOLI CULTURAN PUUPUISTO

 

Koli Culturan vuonna 2010 perustettu Puupuisto perustuu kestävyydelle ja yhteistoiminnalle.  Puupuiston puut ja puistikot symboloivat tärkeitä kestävän kehityksen tekoja ja tapahtumia.

 

Puistoa hoitaa ja sen kestävän kehityksen sisällöstä vastaa UNESCOn MaB (Ihminen ja luonto, Man and Biosphere) -ohjelmaan kuuluva Pohjois-Karjalan biosfäärialue yhteistyössä Koli Culturan kanssa.

 

Puistoon istutetaan puita erityistilaisuuksissa alueella vierailujen ja merkittävien ympäristö- ja kulttuuritekojen kunniaksi. Puiston kokonaisuutta rytmittävät merkkivuosina istutettavat, ja erikseen tilaisuuksien mukaisesti nimettävät puukehät. 

 

Puupuistoon istutetaan ainoastaan alueen ilmastovyöhykkeen koivulajeja muistuttamaan Kolin alueelle ominaisesta kaskihistoriasta. Puiston koivulajit luovat heleän, hienovaraisesti vaihtelevan kokonaisuuden. Puut istutetaan lajeittain ryhmiin, jotka muodostavat nimettyjä puistikoita.

 

 

ENO Peace Park

 

Ensimmäisenä puistoon istutettu koivukehä on nimeltään ENO Peace Park. Ensimmäiset rauhanpuut istutettiin kansainvälisenä rauhanpäivänä 21.9.2010. Puut istutettiin kehäksi kummulle puiston perustamisen ja ENO-verkkokoulun kymmenvuotisjuhlan kunniaksi.

 

Poppipuistikko

 

Poppipuistikko on vuonna 2011 perustettu Ilosaarirockia luotsaavan Popmuusikot ry:n yhdessä Pohjois-Karjalan biosfäärialueen kanssa istuttama puistikko, jonka tarkoituksena on edistää koko kulttuurialan kestävää kehitystä. Popmuusikot istuttavat puistikkoon vuosittain puita muistuttamaan tärkeistä ympäristö- ja kulttuuriteoista.

 

 

Koli Forum Tree Planting 1
Koli Forum Tree Planting 2