KEHITTÄMISOHJELMA

 

Koli Cultura on laaja-alainen kestävämmän matkailun kehittämisohjelma, jossa yhdistyvät kestävä yhdyskuntarakentaminen, innovatiivinen teknologia, kumppanuuksille perustuva toiminta ja yhteisöosaaminen.

 

Kokonaisuus tuottaa matkailun, rakentamisen ja kulttuurin saralla uusia yhteisöllisiä kokeiluja ja käytännön ratkaisuja. Ohjelmassa mukana olevat toimijat menestyvät ja pystyvät sopeutumaan ajan haasteisiin tehden myös taloudellisesti kannattavaa työtä hyvän asian puolesta.

 

Kehittämisohjelman tähtäimessä on Koli Cultura –keskuksen avaaminen. Koli Culturan vaikutukset ulottuvat kuitenkin paljon keskusta laajemmalle ajallisesti, maantieteellisesti ja taloudellisesti.

 

Koli Culturasta rakennetaan kestävän kehityksen malliratkaisu, jonka esimerkkiä voidaan UNESCOn biosfäärialuetoiminnan ja Metsähallituksen hoitamien kansallispuistojen hengessä käyttää luontomatkailun kehittämiseen eri puolilla Suomea ja maailmaa. Koli Cultura on jo ollut mukana useissa kansallisissa ja kansainvälisissä projekteissa, joissa on haettu mallia ja ratkaisua kestävämmän matkailun toteutumiseen.

 

Laaja ja avoin yhteistyö Kolin uuden matkailun kehittämisessä tuo koko Pohjois-Karjalan alueelle uusia kumppanuuksia ja positiivista kehittämisen henkeä, joka leviää maakuntaan matkailualaa laajemmalle. Koli Cultura onkin koko Pohjois-Karjalan kehittämisohjelma.