Napa-Koli OY

 

Tulevan Koli Cultura-keskuksen noin 9 hehtaarin alueen Purnulammen rannan laaksossa, Kolin kansallispuiston kupeessa, omistaa Kolin alueella lähes 20 vuotta toiminut Napa-Koli Oy. Yrityksen toimintaan kuuluvat matkailupalvelut sekä asuntorakentaminen.

Napa-Koli on toteuttanut Kolin ja Pohjois-Karjalan alueella lukuisia ryhmämatkoja useiden vuosien ajan. Yrityksellä on kansallisten ja kansainvälisten kontaktien ohella kumppaninaan laaja pienten matkailuyritysten yhteistyöverkosto sekä tukenaan paikallisten luottamus. Toiminnan pääperiaatteena Kolilla on kansallispuiston ainutlaatuisen hengen ja luonnonarvojen vaaliminen. Tätä kuvaa myös yrityksen nimi, jonka Napa-alku tulee sanasta nationalpark - kansallispuisto.

Lähivuosina Napa-Koli Oy on tehnyt Kolin matkailun kehittämisen ohella julkisten rakennusten rakennus- ja saneeraustöitä pääkaupunkiseudulla. Vaativia kohteita ovat olleet Laajasalon kirkon rakentaminen sekä Pitäjänmäen kirkon saneeraus, kahden palvelutalon rakentaminen, saneeraukset Suomen-Britannian suurlähetystössä ja Suomenlinnassa sekä arvohuoneistot eri puolilla pääkaupunkiseutua. Tästä toiminnasta yritykselle on kertynyt kokemusta ja kontakteja, jotka ovat tärkeitä myös Koli Culturan kehittämisessä.

Napa-Kolin toimitusjohtaja Ari Uusikangas toimii Koli Cultura -hankkeen veturina.

Lue lisää Napa-Kolista yrityksen omilta sivuilta

Ari Uusikankaan blogi-kirjoitus