Kansallispuisto

 

Vuonna 1991 perustetun Kolin kansallispuiston 3000 hehtaarin alueella on erityislaatuinen, jopa kolme miljardia vuotta vanha, geologia sekä monimuotoinen eläimistö ja kasvisto. Metsähallituksen hoitamassa puistossa vierailee vuosittain lähes 140 000 matkaajaa.

  

Kansallispuiston polkureitistö on palkittu ja tunnettu. Metsäpoluilta katsottuna Ukko-Kolin upeat maisemat ovat parhaimmillaan. Kesällä Kolin retkeilyreitistöön kuuluu esimerkiksi suosittu Herajärven kierros. Puhdas, iso Pielisjärvi on ainutkertainen kokemus niin kesällä kuin talvellakin. Kesän laivaristeily, melonta ja vilvoittelu vedessä luovat puitteita onnistuneelle lomalle. Talvella Kolin " jääerämaanassa" on eksotiikkaa kokeneemmallekin luonnossa liikkujalle. Lumiset vaarat ja metsät sekä latu- ja lumikenkäverkostot tarjoavat matkailijalle elämyksellisen ympäristön. Kolilla on myös liikuntarajoitteisille kävijöille hyvät mahdollisuudet ihailla maisemia luontoon sulautuvista näköalapaikoista.

 

Koli Cultura tekee tiivistä yhteistyötä Kolin kansallispuiston ja Metsähallituksen kanssa. Keskus rakennetaan puiston arvoja kunnioittaen ja se palveluu puistossa vierailevia kansallisia ja kansainvälisiä matkaajia.

 

 

 

Euroopan kansallispuistojen liiton kestävän matkailun mallialue –sertifikaatti (European Charter for Sustainable Tourism in Protected Areas) on myönnetty Kolin kansallispuistolle vuonna 2007.

 

Euroopan kansallispuistojen liitto