Koli Cultura

Koli Culturaa esiteltiin eurooppalaiselle yleisölle Bilbaossa

2.3.2012

 

Eurooppalaisen RoK-FOR-hankkeen puurakentamiseen ja puuarkkitehtuuriin keskittyvä konferenssi 22.-24. helmikuuta Bilbaossa kokosi laajan kansainvälisen joukon keskustelemaan alan uusimmista tuulista. Koli Culturaa esiteltiin mallina innovatiiviselle ja ekologiselle puurakentamiselle.

 

Konferenssissa olivat Koli Culturan puolesta mukana suunnittelutiimin jäsenet JKMM Arkkitehdeista ja Arkkitehtitoimisto Harris-Kjisikista.  Tilaisuuteen osallistuivat myös monitieteisestä Planning, Branding & Designing Tourism Destination-kurssista vastaavat henkilöt Aalto-yliopistosta. Arkkitehti Juha Mäki-Jyllilä esitteli Koli Culturan suunnittelua ja sen lähtökohtia laaja-alaisesti.

 


RoK-FOR-hanke edistää puurakentamista sekä puupohjaisten tuotteiden ja bioenergian kehitystä kuudella alueella Euroopassa. Hankkeen mallialue Suomessa on Pohjois-Karjalan maakunta. Pohjois-Karjalassa hankkeen partnereita ovat ELY-keskus, Joensuun Tiedepuisto, Pohjois-Karjalan maakuntaliitto ja Itä-Suomen yliopisto. Pohjois-Karjalan lisäksi hankkeeseen kuuluvat rajanylittävät alueet Akvitania (Ranska) – Baskimaa (Espanja) sekä Kroatia – Serbia ja Baden-Wurttenbergin (Saksa) ja Katalonian (Espanja) osavaltiot.

 

Kansainvälisiä tuulia luvassa koko vuodelle 2012

 

RoK-FORin päätöskonferenssi on Brysselissä vuoden 2012 loppupuolella. Hankkeen jatkotoimia suunnitellaan parhaillaan.

 

- Koli Cultura on laaja hanke, joka käsittelee kokonaisia, alueen kannalta merkittäviä arvoketjuja. Siten se on esimerkillinen hanke myös RoK-FORissa, jonka Euroopan komissio on vastikään nimennyt yhdeksi eurooppalaista aluekehitystä edistävän Regions of Knowledge –ohjelman menestystarinaksi. Koli Cultura tuodaan esille loppuvuonna myös Brysselissä, toteaa RoK-FOR-hanketta koordinoiva Timo J. Hokkanen Pohjois-Karjalan ELY-keskuksesta. 

 

Kansainvälistä keskustelua kestävästä matkailusta käydään Planning, Branding & Designing-kurssin seminaarissa, joka järjestetään Kolilla Luontokeskus Ukossa keskiviikkona 28. maaliskuuta. Seminaari on avoin kaikille kiinnostuneille ja keskusteluun voi ottaa osaa muun muassa opiskelijatöiden esittelyn ja asiantuntijapaneelin yhteydessä. Seminaarin tarkempi ohjelma julkaistaan Koli Culturan internetsivuilla.

 

Toukokuussa Koli Cultura osallistuu Kööpenhaminassa järjestettävässä Nordic Innovationin ja OECD:n Business Model Innovation in Tourism and Experience Industry (BMI)-hankkeen päätösseminaarissa. Hankkeen tiimoilta Koli Culturalle määritettiin syksyllä 2011 innovaatioprofiili. Profiilin pisteytys eli Koli Culturan innovaatiotaso osoittautui harvinaisen korkeaksi (keskimäärin 4,5/6, kun muiden yritysten keskiarvo oli 3,5).

 

Lisätietoja

RoK-FOR-hanke

Konferenssiohjelma

Planning, Branding & Designing Tourism Destination-kurssin esite