Koli Cultura

ENO –verkkokoulu ja Koli Cultura vievät kestävän kehityksen sanomaa maailmalle

21.12.2011

 

Pohjois-Karjalan Enosta lähtöisin olevaa, maailmanlaajuiseksi ilmiöksi kohonnutta ENO-verkkokoulua (Environment Online) ja Koli Culturaa yhdistää kestävä arvopohja ja kansainvälisyys. Yhteistyön myötä Koli Culturan Puupuistoon on syntynyt kestävän kehityksen puistikko, ENO Peace Park, jonne istutetaan vuosittain uusia puita.

 

ENO-verkkokoulun perustaja ja koordinaattori Mika Vanhanen kertoo olevansa tyytyväinen yhteistyöhön Koli Culturan kanssa.

 

      "Yhtymäkohtana ENO-verkkokoulun ja Koli Culturan toiminnassa on kestävä kehitys, jonka sanomaa levitämme myös maailmalle. Sekä ENO, että Cultura edistävät kestävää kulttuuria ja yhteistyötä paikallisella tasolla ja kansojen välillä. Yhteisenä pyrkimyksenämme näen myös Kolin alueen kulttuurin vaalimisen", Vanhanen kertoo.

 

Yhteistyö ENO-verkkokolun ja Koli Culturan välillä sai alkunsa vuonna 2010, kun ENO Peace Park  perustettiin istuttamalla ensimmäiset 9 rauhanpuuta Koli Culturan Puupuistoon yhdessä eri maiden suurlähettiläiden kanssa kansainvälisen rauhanpäivän kunniaksi. Puistikon tavoitteeksi määriteltiin tuolloin yleisellä tasolla kestävän kehityksen edistäminen. Syksyllä 2011 puistikkoon istutettiin lisää puita Koli Forumin ja ENO-verkkokoulun kansainvälisen metsävuoden kunniaksi järjestämän Act Now!-metsäkonferenssin vieraiden kanssa. Oman puunsa puistikkoon istuttivat muiden muassa presidentti Tarja Halonen ja kansainvälisen ilmastopaneelin, IPCC:n, puheenjohtaja Rajendra Pachauri.

 

      "Koli Cultura mahdollisti erittäin tärkeän Act Now!-konferenssin Koli-päivän ja siihen liittyvän puunistutuksen, joka symboloi ENO-verkkokoulun kansainvälisessä konferenssissa koottuja ajatuksia siitä, miten metsää pitäisi suojella. Jokaisella puulla, jonka istutamme puistikkoon, on vahva ja kestävä merkitys", Vanhanen muistuttaa.

 

ENO-verkkokoulu opettaa maailmalla ja Koli Cultura tuo maailman yhteen paikkaan

 

Koululaisille kestävää kehitystä ja ympäristöasioita opettava ENO-verkkokoulu toimii 150 maassa ja 7 000 koulussa ympäri maailmaa. Sen vaikutuspiirissä on siis satoja tuhansia oppilaita.  Koulu on saanut useita palkintoja ja tunnustuksia Suomessa ja maailmalla.

 

      "ENO-verkkokoulu ja Koli Cultura ovat laajan kumppanuusverkoston toiminnalle perustuvia projekteja, joilla on kansainvälistä vaikuttavuutta. Nähdäkseni Koli Cultura tuo maailman oivallisella tavalla yhteen paikkaan ja näyttää mallia muille paikoille. Ikivanhalla kalliopohjalla yhdistyvät monet kestävät asiat, ajatukset ja tekemiset. Hanke on erinomainen osoitus kestävästä kehityksestä", Vanhanen kiteyttää lopuksi. 

 

Mukana kestävän kehityksen yhteistyössä on Pohjois-Karjalan biosfäärialue, joka toimii niin ENO-verkkokoulun kuin Koli Culturankin kumppanina. Biosfäärialue kuuluu maailman laajuiseen UNESCOn biosfäärialueverkostoon ja edistää kestävyyttä alueellaan yhteistoiminnassa eri organisaatioiden kanssa.

 

Lisätietoja

ENO-verkkokolun kotisivut

Mika Vanhanen, etunimi.sukunimi@enoprogramme.org

 

Kuvassa: Koli Culturan koordinaattori Ari Uusikangas, Pohjois-Karjalan biosfäärialueen koordinaattori Timo J. Hokkanen, Koli Culturan tiedottaja Tarja Waltzer ja ENO-verkkokoulun koordinaattori Mika Vanhanen Koli Culturan Puupuistossa Koli Forum Tree Planting Ceremony:ssa