Koli Cultura

Koli Culturalle käynnistetään sisällöntuotantohanke yhteistyössä Lieksan kaupungin, Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymän, PIKESin ja muiden kumppanuustoimijoiden kanssa

14.10.2011

 

Koli Cultura järjesti keskiviikkona 12.10. Linnunniemen osaamiskartanolla Joensuussa hankekokouksen, jossa esiteltiin luontomatkailu- ja kulttuurikeskus Koli Culturan kehittämistyötä tukevaa sisällöntuotantohanketta (2012-2013) ja käynnistettiin osahankkeita ohjaava työryhmätoiminta. Hankekokouksessa oli mukana Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymän, ammattikorkeakoulun, Lieksan kaupungin, maakuntaliiton, Metsähallituksen, arkkitehtitoimistojen, luonnonsuojelupuolen ja useiden muiden kumppanuustahojen edustajia.

 

Koli Culturan sisällöntuotantohanke (2012-2013) on Lieksan kaupungin hallinnoima ja yhteistyössä Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymän, PIKESin ja muiden kumppanuustoimijoiden kanssa koottu sateenvarjohanke, joka kokoaa yhteen useita osahankkeita. Hankkeeseen haetaan rahoitusta Itä-Suomen EAKR-ohjelmasta.

 

- Koli Cultura-sisällöntuotantohanke on nähtävä koko Pohjois-Karjalaa yhdistävänä asiana. Lieksan kaupunki lähtee hallinnoimaan sisällöntuotantohanketta vuosille 2012- 2013. Kaupungin kannalta kyseessä on aivan keskeinen asia. Onhan Lieksa Kolin kaupunki. Koli Cultura vie Kolin kehittämisen esimerkiksi arkkitehtuurin osalta maailman ykkösluokkaan. Hanke huomioi Kolin arvot ja on Kolin kannalta juuri sopivan kokoinen. Toimikaamme Kolin puolesta, ajassa, Lieksan kaupunginjohtaja Esko Lehto totesi.

 

Sisällöntuotantohanke on osa laajempaa kehittämiskokonaisuutta. Sen tavoitteena on osaltaan luoda edellytyksiä käynnistää luontomatkailu- ja kulttuurikeskus Koli Cultura toimintoineen.

 

Työryhmätoiminnalla vauhtia kehitykseen

 

Sisällöntuotantohankkeen yhteydessä Koli Culturan eri osa-alueille luodaan omat työryhmänsä. Osahankkeita ja työryhmiä on yhteensä yhdeksän: markkinointi, kestävä kehitys, kulttuuri, tilasuunnittelu, rakentaminen, lähiruoka, palvelut, liikenne ja koulutus & rekrytointi. Työryhmien tarkoituksena on koota yhteen paikalliset ja kansalliset toimijat ja vauhdittaa Koli Culturan sisällöntuotantoa. Ryhmien kokoonpanot varmistuvat vuoden 2011 loppuun mennessä.

 

- Työryhmien tehtävä on edesauttaa määrätietoisesti asiantuntemuksensa ja verkostojensa avulla Koli Culturan kehittämistä. Koli Culturan ympärille ollaan saamassa erittäin laaja, monipuolinen paikallinen, valtakunnallinen ja jopa kansainvälinen asiantuntija- ja organisaatioverkosto antamaan parhaimman osaamispanoksensa uudenlaisen matkailu- ja kulttuurikeskuksen toteuttamiseksi. Työryhmien osa-alueet nivoutuvat kiinteästi toisiinsa ja kokonaisuudesta muodostuu kansainvälisestikin merkittävä kestävän kehityksen, rakentamisen, kulttuurin, koulutuksen, palvelujen, matkailun sekä laaja-alaisen yhteistyön mallikohde, kertoo Pertti Saarelainen Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymästä.

 

Koli Cultura kehittyy ja kehittää

 

Koli Culturan kehittämissuunnitelma valmistui vuonna 2008 ja alueen arkkitehtuurikutsukilpailu järjestettiin vuonna 2009. Vuosien 2009-2011 aikana on koordinoitu Koli Culturan viestintää ja markkinointia, jatkettu kehittämistoimia muun muassa arkkitehtuuri-, liikenne- ja maisemasuunnittelussa, koottu sisustussuunnittelutiimi, perustettu Koli Culturan Puupuisto, vahvistettu vanhoja ja luotu uusia kumppanuussuhteita sekä järjestetty useita kumppanuustapaamisia. Koli Cultura on lähtenyt mukaan myös Nordic Innovationin ja OECD:n kansainväliseen hankkeeseen, jossa kehitetään matkailu- ja elämysteollisuuden vihreitä innovaatioita.

 

- Koli Culturassa on kokonaistaiteellinen näkemys ja ote, mikä tarkoittaa sitä, että kaikki osa-alueet toteutetaan laadukkaasti, ekologisesti ja esteettisesti, kansainvälisen tarkastelun kestävällä tavalla, Koli Culturan sisustustiimissä mukana oleva kuvanveistäjä Kim-Peter Waltzer kertoo.

 

Sisällöntuotantohanke (2012-2013) on Koli Culturan aiempien kehittämistoimien luonteva jatko ja seuraava voimainponnistus. Koli Culturan koordinaattori, Napa-Koli Oy:n toimitusjohtaja Ari Uusikangas on tyytyväinen Koli Culturan kehitykseen ja laajaan yhteistyöhaluun paikallisella, maakunnallisella ja kansallisella tasolla.

 

- Koli Culturassa ei tyydytä pelkkään infrainvestointiin. Me rakennamme yhteistyössä sisällöt mahdollisimman laadukkaiksi kokonaisuuksiksi. Näin maakunnan osaaminenkin pääsee oikeuksiinsa, Uusikangas painottaa.

 

Lisätietoja:

 

Tiedottaja Tarja Waltzer, etunimi.sukunimi@kolicultura.fi, p. 0400 853 843