KOLI

 

Koli on itäsuomalainen kokonaisvaltainen luonto- ja kulttuurikokonaisuus, jossa voi nauttia metsien hiljaisuudesta, kauniista järvenselkämaisemista, taiteilijoiden suosimista näköalapaikoista, vaarojen jylhyydestä, valkoisista kvartsiittikallioista, tykkylumisista puuhahmoista, heleistä kaskikoivikoista ja ahojen kasviloistosta sekä taidolla entistettyjen perinnetilojen menneen ajan tunnelmasta.

 

Miljardien vuosien ajanjaksolla luonto on muovannut Kolista moni-ilmeisen taideteoksen, joka on tavoitettavissa ilman erillistä sisäänpääsymaksua. Kolin huippu on ollut maamerkkinä suomalaisille jo tuhansien vuosien ajan ja se on edelleen Suomen tunnetuimpia kansallismaisemia ja matkakohteita. Suomalaisen kulttuurihistorian pitkä jatkumo kalevalaisuudesta Sibeliukseen ja aina nykypäivään saakka on edelleen joka hetki aistittavissa Kolilla. 

 

Koli Cultura sijoittuu vaaramaisemaan Kolin kansallispuiston kupeeseen, Purnulammen viereen. Sen sijainti ja suunnittelu kunnioittaa ympäröivää maisemaa ja luontoa. Toiminnassa vaalitaan ja elävöitetään alueen kulttuuria.